base空间 | 隐于文艺小街的创意基地 The creative workspace hidden on Anfu Road

摘要: 欢迎来到base-安福

11-04 04:24 首页 base

安福路,是原法租界内最具上海风情的一条小马路,却藏着众多现代餐饮、精致咖啡馆与设计创意潮店,在这条保留着众多故居和上海历史建筑的小街上,新与旧完美地融合在一起。

Anfu Road is perhaps the most ‘Shanghai’ street informer French Concession, an area mixing with hip restaurants & cafeteria, but fashion outlets and petite living boutiques with the planted button woods waying on the side walks, bring the neighbourhood a perfectly blending the old and new experience. 


base-安福路就隐于安福路和武康路交界的一处小院,它的前身是为电影公司办公楼,考虑到周边生活气息,我们将之规划成一个结合了创意办公室和零售的复合型商业空间。以温馨的庭院链接起一楼的室内空间从而形成公共区域,开放式的空间设计让创意人和居住在周围的时髦人士,可以在这里聚集交流寻找创意灵感,也可以做为各种创意活动和艺术展览的空间,从而丰富周边社区的日常文化生活。

base-ANFU is hidden in this compound at the cross of Anfu road and Wukang road. Originally an office for a film company, we reprogrammed the building into a mixed-use office and retail space, with an open to public courtyard for different types of events and exhibitions to ignite new ideas, and enriched the daily cultural life of the neighbourhood community.


在建筑设计和改造上,base-安福路保持了一贯简约和精致的风格,利用抹灰工艺,将外立面刷成浅米色,而一层墙面则被刷成与窗框相同的暖褐色,辅以木栅栏饰面和嵌石地面,给予整个建筑外立面丰富的视觉层次与质感。窗口处特别设计了外拓小阳台,提供更多户外的活动空间。

The reconstruction building has kept a clean and minimum architecture style as base signature tone, the design studio used stucco to create a pale beige fa?ade, but played the tone on tone trick on the window frames with a warm brown hue, a similar tone to the adjacent building. The office entrance was surrounded with the wooden cladding on the concrete platform that inlaid with stones, gave a subtle but modern touch. The petite terraces not only bring a visual hierarchy and texture to the facade but also a highlight of its historic neighbourhood.


同时为了构建出有空间感和现代感的办公区域,我们拆除了吊顶、挑高层高,裸露的梁柱结构清晰勾勒出建筑的筋骨脉络,开放的空间更适合进行创意碰撞。室内空间材料上均使用了标志性的清水混凝土、水磨石和原木,不仅在视觉上更具有现代感,同时营造出通透自然的氛围。整修一新的屋顶露台,也让在这里办公的人们能移步户外,极目远眺原法租界美景,在工作之余放松心情。

To create an open and modern working space, we’ve restored the height to the space by removing the suspended ceiling, let the exposed beams and columns to outline the original structure. In the interior design, base-ANFU remained the base signature features  by using concrete, terrazzo and wood to create a natural and refreshing atmosphere. The hidden gem was the rooftop terrace, overseeing the street views of the former French Concession, a perfect place for a relaxing moment.

 


在上海我们享受着新与旧建筑赋予了这个城市的无限风情,而base-安福路这坐落在老法租界的创意办空空间,让人们体会到现代生活的便利和创造力,重新定义城市社区的生活体验,让我们的租户在这里办公的同时亦可享受到自然而充满活力的都市生活。

In Shanghai, the old buildings and neighbourhoods present a unique style of the city; at base-AUFU we aimed to create a brand new experience of urban living in where a working space not only bringing the convenience and creativity but where to enjoy a vibrant urban life.



 



首页 - base 的更多文章: